BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

BENVINGUTS!

El niño no es un proyecto de hombre,
sinó que el hombre es lo que queda del niño que fue.
Ana María Matute
  

L'Escola del Bosc és una proposta innovadora d'educació lliure que parteix del concepte de les escoles a l'aire lliure que s'han establert amb gran èxit al nord d'Europa i altres països del món.

L'Associació per a la infància, l'educació, el lleure i el medi natural, L'ESCOLA DEL BOSC, és una entitat sense ànim de lucre que treballa per tal de fomentar la natura com a entorn d'aprenentatge i els infants poden tenir la llibertat per explorar, investigar i experimentar. Vol ser una oportunitat perque els nens i nenes potenciïn les seves aptituds intrínseques i aspectes tan importants com un sentit innat de pertinença i respecte vers la natura.

Un arbre sempre agradarà a tots els infants. Un animal els hi produirà curiositat i entusiasme. Les composicions lliures que facin amb els elements naturals seran obres d'art. El joc que inventin quan interactuin amb la natura estarà plè de fantasia i enginy. Córrer i caminar en un bosc els emocionarà. Confiem plenament en que aquest aprenentatge prepararà l'infant íntegrament i que d'aquí sortiran homes i dones que, com els arbres, albergaran moltes vides dins de sí mateixos.

L'Escola del Bosc vol donar una educació orientada a la col.laboració i no a la competitivitat, basada en el respecte a la persona i a la seva llibertat i vinculada amb l'entorn sociocultural, que sigui solidària, de qualitat, no sexista, laica... Un lloc obert a tothom, on cadascú pot anar al seu ritme i prendre's el temps que necessiti per a investigar coses interessants, seguint el principi de que el camí és l'objectiu.

Volem que els nostres infants i joves puguin gaudir d'una formació de persones lliures, autònomes, socials, amb consciència crítica, amb responsabilitat, potenciant un treball de grup i amb capacitat per a realitzar una anàlisi crítica de la realitat amb coneixement.
.