QUI SOM

JOAN FRANCESC ENRICH

Hola! Sóc en Joan, un apassionat de la Natura i de tot allò que l’envolta.  Sóc Tècnic Forestal  i la meva passió ha anat creixent a mesura que m’anava trobant plantes que no coneixia, rastres, animals...  Encuriosit, busco en llibres, internet... tot allò que no conec i que vull conèixer.
He fet cursos de plantes remeieres, poda amb trepa, aplicador de fitosanitaris... i formo part de l’Associació Ecologista de l’Anoia AENA.

Crec en aquest projecte perquè el que t’aporta estar a l’aire lliure i en un espai com el bosc  són experiències d’aprenentatge que mai oblides.

ALBA COLELL

Hola! Sóc l’Alba i, juntament amb la Brigitte, cofundadora de l’Escola del Bosc. De ben petita, i fins que vaig fer els 19 anys, vaig anar al Cau. Gràcies a  ell vaig poder tenir un contacte directe amb el bosc. Apreníem jugant i  jugàvem feliços, com si forméssim part de l’entorn, amb una seguretat i confiança que mica en mica va anar creixent dins nostre. Després vaig estudiar Turisme a la Seu d’Urgell, un entorn ideal si ets un boig dels espais oberts. Al tornar a Igualada em vaig formar per ser Tècnic en Educació Infantil i va ser a partir d’aquest moment quan vaig veure que potser hi hauria una alternativa a l’educació actual. Fa anys que treballo amb infants petits i, al llarg d’aquests anys, he fet cursos d’Educació Ambiental (Fundació Pere Tarrés), Natura i infància (Rosa Sensat), Agricultura Ecològica, Plantes Remeieres. També sóc Educadora especialista en Escoles Bosc i he fet un stage de formació en Forest School a Anglaterra. També formo part d’AENA, una associació d’ecologistes de l’Anoia.
A mi, personalment, el Bosc em dóna molts moments de pau i reflexió, d’emoció i llibertat, sensacions molt positives per als infants i per al seu creixement personal.

BRIGITTE ESCOLAR

Hola! Sóc la Brigitte i, juntament amb l’Alba i el Joan, ens vam engrescar en aquesta aventura de l’Escola del Bosc. Jo em vaig criar en un poble i vaig poder gaudir d’una infància envoltada per la natura, on podíem pujar als arbres i imaginar que érem pirates, fer cabanes com els indis, fer excursions per descobrir on hi havia una font o un caminet amagat... coses que, avui en dia, els nens ja no tenen l’oportunitat de fer.
A mida que m’anava fent gran, cada vegada em preocupaven més les mancances humanes a la que la societat ens abocava, però, per les circumstàncies, vaig acabar marxant a estudiar i treballar a França i, quan vaig tornar, vaig anar a estudiar a l’Escola Universitària de Graduats Socials.

Després, convençuda per donar un tomb a la vida i aportar el meu granet de sorra, vaig formar-me en Intervenció Socioeducativa en Marginació i Risc Social, Educació Emocional, Direcció de Lleure Infantil i Juvenil, tècnic superior en Integració Social i en Educació Infantil, i Educadora especialista en Escoles Bosc, havent fet també un stage de formació en Forest School a Anglaterra.
Crec en els infants; crec en la curiositat innata que aquests tenen; crec en la natura i l’important lligam d’aquesta en l’educació dels nostres fills; crec en la llibertat per explorar, crear, observar i aprendre. Per tot això, i molt més, portem aquest projecte endavant.

PATRÍCIA NAVARRO

Hola! Sóc la Patrícia. Estic molt il.lusionada de tenir la possibilitat d'aportar el meu granet de sorra a l'Escola del Bosc, on omplen d'experiències i grans records la vida dels més petits, ja que es dóna l'oportunitat de descobrir i aprendre del propi entorn d'una manera totalment natural, amb una educació en la que crec cegament. Què millor escola que la d'un bosc!!! 

Sóc naturalista, tècnica en fauna salvatge, auxiliar de veterinària, educadora ambiental i educadora especialista en Escoles Bosc. Apassionada per ensenyar tot el que ens ofereix la natura: els seus boscos, els seus rius, les seves muntanyes i, especialment, dedicada a estudiar la vida i els ecosistemes de la nostra fauna salvatge, descobrir els seus comportaments, els seus secrets, per després poder compartir aquests tresors de la natura amb tothom.


EVA MARTÍN

Hola!!! Sóc l'Eva. Des que vaig descobrir l'Escola del Bosc fa uns anys, de la mà de la Brigitte i l'Alba, cada dia ha estat un regal d'emocions i vivències per la meva filla Clara i per mi. Sempre he tingut clar el que no volia, i el que volia depenia del moment i la situació viscuda en sí... Un bon dia, en un curs de primers auxilis impartit per la Brigitte, vam estar parlant d'aquest "cautiveri" al que estan sotmesos els infants. Hi ha un límit a la llibertat per descobrir? A encuriosir-se pel seu entorn? On queda tot aquest potencial infinit que és innat en ells si els censurem? Totes aquestes preguntes que jo em feia interiorment des de feia molt temps van tenir una resposta al veure unes imatges d'un projecte mimat, cuidat al màxim detall i fet amb tota la il.lusió del món. el projecte del qual avui tinc el plaer de ser partícep, el projecte de l'Escola del Bosc.

Potser totes aquestes inquietuds són les que em van portar a fer un gir de 180º a la meva vida. Primer de tot sóc mare, i també sóc administrativa comptable, però el meu cor sempre ha estat amb els nens i la natura i, per tant, és el que em va fer decidir a formar-me com a monitora i directora de lleure infantil i juvenil i a pensar més enllà per formar-me com a tècnica en educació infantil i educadora especialista en Escoles Bosc.


Sóc de les que gaudeix cada moment amb els petits: m'encanta "arrebossar-me fent la croqueta" amb ells, abraçar un arbre, olorar l'herba, escoltar el riu, descobrir la vida a través de les seves carones i la seva forma de fer. Crec amb els infants i m'emociona que em facin còmplice de tots els seus avenços, observacions, creacions... i poder-los donar totes les eines necessàries perquè cadascun d'ells brilli en el que més gaudeix des de la seva pròpia individualitat!

AÏDA NIANG BERGÉS

Hola!!! Jo sóc l'Aïda. Vaig néixer en un poble envoltat de boscos i rutes que m'han ensenyat a viure i, sobretot, respectar la natura. Em defineixo com una persona amb moltes ganes d'aprendre i molt curiosa per tot el que la natura ens ofereix. Valoro molt les persones per com són, i no només pel que fan, i per a mi l'experiència de treballar amb gent que segueix els mateixos objectius que jo és un regal enorme.

Sóc Integradora Social, monitora de lleure i educadora especialista en Escoles Bosc. Ja fa temps, vaig començar a l'Escola del Bosc durant els diferents casals i, de mica en mica, he anat involucrant-me fins a formar part dels projectes de l'entitat.

El fet de treballar amb els infants m'ha ensenyat i m'ensenya constantment a aprendre d'ells; és una gran aventura el fet de poder veure com creixen envoltats de la natura perquè, tot i que són molt petits, són molt grans a la vegada!

CLARA BARBA

Hola! Sóc la Clara, amant de la natura, els animals i els viatges. Des de ben petita els meus pares m'han inculcat un gran respecte cap a l'entorn natural, tot fent sortides a l'aire lliure i excursions pel bosc. Ara, de gran, necessito sortir cada cap de setmana al bosc, olorar el perfum dels arbres i de la terra, sentir el vent, el sol i la pluja sobre meu, descobrir gorgs, coves, camins i indrets carregats d'una bellesa espatarrant!

Sóc psicòloga infantojuvenil, neuroeducadora i educadora especialista en Escoles Bosc, m'encanta la meva feina, però sempre penso que "tant de bo pogués endur-me a tots els nens al bosc!" Conscient de les mancances de l'educació ordinària i de quedar-me sempre en la queixa, començo a rumiar que l'ideal seria unificar la meva professió amb la meva passió. I és que si la naturalesa és la meva millor teràpa, perquè no pot ser-ho per a la resta de nens i famílies?

ÍRIA COMAJOAN

Hola! Sóc l'Íria. No crec que fos casualitat que acabés posant els peus a l'Escola del Bosc. Des de petita m´he envoltat de natura i he viscut en un campament al mig del bosc cada juliol. Vaig començar mirant-m'ho amb ulls de monitora, i veig el resultat de l'estada en els nens i nenes que hi participen: és pura felicitat!!! I molts m'han fet plantejar, més d'una vegada, que aquesta manera de viure, aprendre i ser feliç hauria de poder durar tot l'any. Així que, al descobrir l'Escola del Bosc, de seguida vaig tenir claríssim que havia de poder formar part del projecte.

Sóc mestra d'Educació Infantil i m´he format en l'especialització d'Escoles Bosc. També sóc professora de guitarra de nens i nenes, i m'encanta que la música acompanyi sempre les meves tasques com a educadora. Per mi és un somni i una gran aventura poder créixer, juntament amb els infants, envoltada de natura i d'aquest projecte que tant em captiva.

CIO SENSERRICH


Hola! Sóc la Ció. Fa temps vaig descobrir l'Escola del Bosc i de seguida vaig tenir ganes de participar, compartir i ajudar a fer créixer aquest projecte, ple d'il.lusió, treball i passió per la natura, amb ganes de transmetre-ho als més petits i grans.

Sóc psicòloga especialitzada en educació. Des de la meva experiència com a monitora i psicòloga, per mi és de gran importància treballar des de les necessitats dels nens, tenint en compte el seu ritme i les seves motivacions. El respecte entre l'educador i els mateixos infants, escoltant i observant per poder-los acompanyar en el seu creixement personal i de grup. I com no podria faltar, amb la màxima comunicació amb els pares i que puguin participar de l'experiència.


Molts dels meus bons records d'infància passen al bosc, on es respira un ritme diferent ple de vida, jocs, aventures, imaginació, caigudes, rialles, aprenentatges, descobriments constants... i bona companyia. Poder anar a l'escola i, a més, gaudir cada dia de la natura, és una oportunitat pels més petits!

ANDREA ALÒS

Hola! Sóc l'Andrea i em defineixo com a una apassionada del món natural i una inquieta de l'aprenentatge.
Vaig gaudir de la meva infància en una masia entre muntanyes, on passava la major part del temps amb el meu pare descobrint els grans misteris que amaga el bosc. Ell em va ensenyar el respecte per les plantes i els animals, i em va inculcar els grans valors que t'aporta la natura, la qual ell definia com un gran llibre que mai deixa de sorprendre'ns.

Una casualitat em va fer conèixer l'Escola del Bosc i la seva metodologia de treball. En aquell moment vaig descobrir un nou món que envolta tot allò que m'agrada: l'aire lliure, els animals i, el més important, els nens, que aconsegueixen envoltar-te d'il.lusió i curiositat dia rere dia, i vaig decidir formar-me com a tècnica superior en educació infantil i educadora especialista en Escoles Bosc.


Em sento molt afortunada de formar part d'aquest equip i lluitar per aquest gran projecte educatiu i, alhora, soc molt feliç d'acompanyar als més petits en el seu creixement i desenvolupament i, sobretot, gaudir de la seva infantesa tal i com vaig poder fer jo.

MARIA COLELL

Hola, sóc la Maria!

Sóc auxiliar d'infermeria i tècnica en educació infantil, monitora de lleure, monitora de menjador, monitora d'extraescolars i especialista en interpretació i significat dels dibuixos.

Gran amant dels animals, col.laboro amb diferents entitats. Tinc dues grans aficions: disseny de joies artesanes, realitzades mitjançant materials naturals, i la fotografia. En general, m'apassionen l'artesania i els treballs manuals.


M'encanta passejar pel bosc, on hi ha la biblioteca a l'aire lliure més gran del món.


DANIEL MUÑOZ

Hola! Sóc el Dani.

Sóc tècnic especialista en educació infantil i va ser durant les meves pràctiques que vaig descobrir l'Escola del Bosc. Abans d'això, jo no coneixia de l'existència d'aquesta filosofia d'aprenentatge, però des de que vaig començar a treballar en aquesta metodologia vaig pensar que aquest era el camí en el que volia seguir i involucrar-me per tal de fer arribar al màxim d'infants possibles les avantatges de l'escola bosc.

Cada dia, els nens m'ensenyen més a mi que jo a ells, i m'encanta compartir el seu joc, les seves experiències... i veure la natura i els infants amb totes les seves possibilitats, i animo a qui vulgui venir a veure aquesta interacció de primera mà a que vingui a visitar-nos per poder veure, de primera mà, la meravellosa relació dels nens i nenes en aquest entorn.

LEILA RIBES


Sóc educadora social, mediadora cultural i tècnica en creixement personal. També sóc tècnica en agricultura terapèutica i del desenvolupament personal a través de la natura, amb experiència en el lleure i l'educació infantil des de fa més de vint anys i educadora especialista en Escoles del Bosc.

M'agrada sentir el bosc al voltant, veure com ens acompanya en infinitat d'espais, colors, sons i moviments.


I m'emociona la inacabable curiositat dels infants, veure com creixen i brillen a cada pas.

NOELIA VÁZQUEZ

Hola a tothom! Sóc la Noelia. Sóc mestra d'educació primària i monitora de lleure infantil i juvenil. Em considero una persona treballadora, alegre, amb moltes ganes d'aprendre i de seguir formant-me dia a dia per anar millorant i enriquint la meva professió, però sobretot, una persona a la que li agrada estar envoltada de nens i nenes en un ambient tranquil i obert.

Quan era petita vaig tenir la oportunitat de créixer en un poble envoltat de naturalesa (camps, boscos, rius, muntanyes, camins, insectes, animals, plantes...). Això em va permetre gaudir de la natura amb la companyia de la meva família i amics, aprendre moltes coses, respectar-la i ser conscient de la importància positiva que té aquesta per al nostre desenvolupament global (capacitats cognitives, motrius, afectives, socials i de relació). Però, avui dia, en la societat en la que vivim, molts infants desconeixen tot el que la natura ens pot oferir.

Em sento molt afortunada i agraïda de poder formar part d'aquest projecte, d'aquest equip tan bonic que vetlla per la felicitat dels infants i per una altra manera de treballar molt més vivencial.

ALBA ÀVILA

Hola, sóc l'Alba. Des de ben petita he viscut en entorns rurals i he tingut la sort de poder estar sempre en contacte amb el bosc i la natura, per aquesta raó crec que aquest és un molt bon espai per poder aprendre i òptim per dur a terme el desenvolupament integral dels infants.

Sóc mestra d'educació infantil i sempre he estat vinculada al món del lleure com a monitora en esplais i campaments. Poder treballar i dedicar-me a allò que em fa feliç és un somni per a mi.

Considero que sóc una persona curiosa, activa i amb ganes d'aprendre coses noves cada dia per poder millorar tant personalment com professionalment. Actualment estic vivint a Hèlsinki, on intento, dia rere dia, poder seguir creixent a través de les diferents experiències i el contacte amb escoles finlandeses.

El bosc sempre ha format part de la meva vida, i la majoria de records positius de petita estan relacionats directament amb ell. Per això crec en el projecte de l'Escola del Bosc, ja que permet que els infants puguin viure experiències extraordinàries cada dia a través de la relació amb la naturalesa com a font d'aprenentatge.

ASSUMPTA LLORENS

Hola!

Sóc l'Assumpta i des de fa una pila d'anys acompanyo als nens, nenes i a les seves famílies en l'apassionant aventura de créixer.

Des d'un profund respecte per l'ésser, gaudeixo amb els infants i els seus aprenentatges a partir de materials que la natura genera constantment.

Malgrat no hi hagin escoles del bosc a cada municipi, tenim el deure de fer descobrir als infants que la natura forma part de nosaltres mateixos i ens fa més forts i savis!


MONTSE ALBAREDA

Hola, jo sóc la Montse i fa anys vaig conèixer a la Brigitte coincidint totes dues en el gran món dels més petits, treballant juntes a la mateixa escola bressol.

Sento que tinc l'oportunitat de posar el meu granet de sorra i la meva experiència en alguna de les propostes d'aquest projecte tan viu i tan tendre com és l'Escola del Bosc.

La natura ha estat sempre, per a mi, un lloc per perdre'm-hi i, a la vegada, retrobar-me. No deixo escapar cap oportunitat per caminar, córrer o gaudir de l'aigua d'un llac, sabent que aquest moment que m'ofereix la vida en aquest instant sempre serà únic.

Sóc Educadora Infantil i Educadora de Massatge Infantil i, des de fa un temps, gaudeixo plenament del fet de fusionar aquests dos móns en els que la criatura mereix tot el respecte, tota la sensibilitat i tot l'amor. M'interessa la reflexologia podal. Considero els contes una gran oportunitat per aprendre i fer-se gran i animo a tothom qui vulgui a descobrir els contes sobre la pell, que són una passada!!!

SÍLVIA ABAD

Bones! Sóc la Sílvia. Sóc tècnica d'iniciació esportiva i monitora de lleure en escoles, casals i entitats.

Em considero una persona oberta, decidida i propera, i m'agraden les coses senzilles, encara que sempre busco millorar-les.

Des de ben petita m'ha apassionat la natura i he passat moltes estades entre arbres, en entorns rurals i fent senderisme, i descobrint racons encara no explorats.

El silenci d'un bosc m'aporta armonia, inspiració... En fi, la pau de la que no podem gaudir en una ciutat amb tant estrés.

Per mi, la Natura és una gran Escola, un espai d'aprenentatge, que tant com m'ensenya, m'acompanya i m'acull. Penso que qui realment estima i té cura de la Natura, no pot ser mala persona. Que ens aporta uns valors que m'agrada transmetre i així enriquir els meus coneixements.

SUSANA MONGE

¿Qué tal? Mi nombre es Susana y me siento muy feliz por formar parte de esta familia tan especial. Nada más nacer enfermé, y el médico les recomendó a mis padres que me llevaran al campo, a la Llacuna. A los 2 días estaba bien y, desde entonces, mi relación con la naturaleza siempre ha sido muy especial. Cuando crecí era la típica niña que estaba siempre sacando punta, voluntaria para ir a cualquier parte, siempre cambiando de sitio, como decían mis profesoras “muy nerviosa”. Si hubiera nacido en esta época tendría carteles como “Hiperactiva”, “TDAH”. Mi verdadero problema: estar sentada. Era una tortura. Pero cuando estaba en el bosque no tenía ningún problema de concentración, ni de atención... Podía pasarme horas mirando hormigas, o cualquier bicho...

Soy Técnica Veterinario,  Diplomada en Enfermería y especializada en Enfermería Escolar y también monitora i directora de tiempo libre. Este proyecto ha sido la pieza que ha hecho encajar todo mi puzle. 


TIFFANY ISTACE

Bonjour à tous,

Un jour j'ai décidé de venir en Espagne pour découvrir un nouveau pays, avec sa culture, ses langues et surtout les gens qui y vivent.

Assistante sociale de profession, j'ai souhaité participer à la mise en place du projet au cotés des autres bénévles. En effet, ce projet est selon moi novateur et porteur d'objectifs très intéressant.

J'ai eu l'occasion de participer aux premières plantations d'arbres, les enfants ont tous apporté leur aide dans la joie. Maintenant, c'est intéressant de voir comment les professeurs et les bénévoles se mobilisent afin d'offrir aux enfants un contexte d'éducation différent.

J'espère pouvoir apporter mon aide et contribuer à ce projet.

ALÍCIA ARTIGAS
Hola! Sóc l’Alícia. Igual que els meus companys, sempre m’ha agradat el bosc i la natura i, durant la meva infantesa, n’he pogut gaudir de ben aprop. Per a mi, anar al bosc és passar un bon dia perquè sempre hi trobo inspiració.
Sóc una persona creativa i he trobat una gran motivació en el món del reciclatge, és per això que imparteixo tallers per a nens i, amb ells, juguem a donar una segona oportunitat a materials com taps de suro, caixes de fusta…
Ja que per a mi el bosc és un entorn inacabable, crec que l’Escola del Bosc és  l’entorn perfecte per a introduir el moviment Landart (barreja de disseny i natura) i observar el bosc des de la curiositat i la imaginació, fomentant  la cerca d’elements per aconseguir creacions naturals i augmentar el desenvolupament creatiu i resolutiu dels infants.
També he participat en un stage de formació en Forest School a Anglaterra, en el qual vaig descobrir una nova manera de sentir i aprendre.


ANNA DURAN

Veterinària.


XAVIER ENRICH

Enginyer forestal.


5 comentaris:

 1. Compteu amb mi com a voluntari, col.laborador, amic o alumne!!!
  Ànims.

  Genís.

  ResponElimina
 2. Compteu amb tot el meu suport que des de la vessant escolar puc aportar-vos en aquest projecte tant engrescador!! Moltíssima sort des del cor del bosc!!!

  ResponElimina
 3. M'afegeixo als voluntaris!!! M'agrada molt la llibertat, la pau, la curiositat,... que em desperta el bosc! Jo em vaig criar amb molt contacte amb el bosc i és dels millors records d'infantesa! Endavant!!!

  ResponElimina
 4. Hola Carlota!
  Benvinguda a l'Escola del Bosc. Si vols fer-te voluntària, envia'ns les teves dades per correu electrònic (escoladelbosc@gmail.com) i ens posarem en contacte amb tu.
  Moltes gràcies.

  ResponElimina
 5. Hola ,un gusto de poder acercarme a Ustedes .Me encanta la idea de trabajar para que nuestros niños aprendan cada día más y logren hacerlo respetando pautas de vida como ser valores .
  Me gustaría hacer algunos trabajos en equipo ,si están de acuerdo pueden contar conmigo .Profe .Ana.

  ResponElimina