BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

dimarts, 20 de gener del 2015

La Llegenda de l'Atrapasomnis

Fa molt de temps, quan el món era jove, un ancià lakota que estava assegut en una muntanya alta, va tenir una visió.

En aquesta visió es va presentar Iktomi, el gran mestre de la saviesa, que va aparèixer sota la forma d'una aranya.

Mentre Iktomi li parlava, l'aranya va prendre un cèrcol de salze, algunes plomes i abaloris de colors i va començar a teixir una teranyina.

Va parlar amb l'ancià lakota sobre els cercles de la vida i com aquesta comença quan som nadons, després seguim creixent a la infantesa, i continuem desenvolupant-nos a l'edat adulta per, finalment, acabar a la vellesa, on hem de ser curosos com quan érem nadons, completant el cercle.

Però Iktomi, mentre continuava teixint la seva xarxa, va dir:
  • En cada temps de la vida hi ha moltes forces, algunes bones i altres dolentes. Si tu escoltes les bones energies, elles et guiaran en la direcció correcta, però si fas el contrari, segur que patiràs i els teus passos aniran en la direcció equivocada. Tot és continu, hi ha moltes energies i diferents direccions i algunes poden ajudar o interferir en l'harmonia de la natura, i també amb el gran esperit, i totes aporten les seves meravelloses ensenyances, encara que de vegades no ho vegis així.

Mentre l'aranya parlava, continuava entreteixint la seva xarxa, començant de fora cap a dins.











Quan Iktomi va acabar, li va donar la xarxa que havia teixit a l'ancià lakota i li va dir: 
  • Mira la teranyina, és un cercle perfecte però, al centre, hi ha un forat. Utilitza la teranyina per ajudar-te a tu mateix i a la teva gent a assolir els seus objectius i fer bon ús de les idees, dels seus somnis i les seves visions. Si creus en el Gran Esperit, la teranyina atraparà les bones idees i les dolentes se n'aniran pel forat.

Així doncs, amb els nens i nenes de l'escola vam decidir teixir atrapasomnis per penjar als arbres del nostre bosc i, d'aquesta manera, intentar atrapar els nostres somnis, les nostres idees, les nostres esperances, els nostres objectius, els nostres reptes... Perquè, aquests atrapasomnis tan especials, porten en el seu teixit els nostres valors, les nostres fortaleses, la nostra dedicació, el nostre respecte, la nostra humilitat... i esperem cada dia, aprendre més i més, per a arribar a ser grans savis o, senzillament, grans persones.