QUI SOM


JOAN FRANCESC ENRICH

Hola! Sóc en Joan, un apassionat de la Natura i de tot allò que l’envolta.  Sóc Tècnic Forestal  i la meva passió ha anat creixent a mesura que m’anava trobant plantes que no coneixia, rastres, animals...  Encuriosit, busco en llibres, internet... tot allò que no conec i que vull conèixer.

He fet cursos de plantes remeieres, poda amb trepa, aplicador de fitosanitaris... i formo part de l’Associació Ecologista de l’Anoia AENA.

Crec en aquest projecte perquè el que t’aporta estar a l’aire lliure i en un espai com el bosc  són experiències d’aprenentatge que mai oblides.

ALBA COLELL

Hola! Sóc l’Alba i, juntament amb la Brigitte, confundadora de l’Escola del Bosc. De ben petita, i fins que vaig fer els 19 anys, vaig anar al Cau. Gràcies a ell vaig poder tenir un contacte directe amb el bosc. Apreníem jugant i jugàvem feliços, com si forméssim part de l’entorn, amb una seguretat i confiança que mica en mica va anar creixent dins nostre. Després vaig estudiar Turisme a la Seu d’Urgell, un entorn ideal si ets un boig dels espais oberts. Al tornar a Igualada em vaig formar per ser Tècnic en Educació Infantil i va ser a partir d’aquest moment quan vaig veure que potser hi hauria una alternativa a l’educació convencional actual. Fa anys que treballo amb infants petits i, al llarg d’aquests anys, he fet cursos d’Educació Ambiental (Fundació Pere Tarrés), Natura i infància (Rosa Sensat). Agricultura Ecològica, Plantes Remeieres. També sóc Educadora Especialista en Ecoles Bosc i vaig fer un stage de formació en Forest School a Anglaterra. També formo part d’AENA, una associació d’ecologistes de l’Anoia.

A mi, personalment, el Bosc em dóna molts moments de pau i reflexió, d’emoció i llibertat, sensacions molt positives per als infants i per al seu creixement personal.

BRIGITTE ESCOLAR
Hola! Sóc la Brigitte i, juntament amb l’Alba i el Joan, ens vam engrescar en aquesta aventura de l’Escola del Bosc. Jo em vaig criar en un poble i vaig poder gaudir d’una infància envoltada per la natura, on podíem pujar als arbres i imaginar que érem pirates, fer cabanes com els indis, fer excursions per descobrir on hi havia una font o un caminet amagat... coses que, avui en dia, els nens ja no tenen l’oportunitat de fer.

A mida que m’anava fent gran, cada vegada em preocupaven més les mancances humanes a la que la societat ens abocava, però, per les circumstàncies, vaig acabar marxant a estudiar i treballar a França i, quan vaig tornar, vaig anar a estudiar a l’Escola Universitària de Graduats Socials.
Després, convençuda per donar un tomb a la vida i aportar el meu granet de sorra, vaig formar-me en Intervenció Socioeducativa en Marginació i Risc Social, Educació Emocional, Direcció de Lleure Infantil i Juvenil, tècnic superior en Integració Social i en Educació Infantil, i Educadora especialista en Escoles Bosc, havent fet també un stage de formació en Forest School a Anglaterra.

Crec en els infants; crec en la curiositat innata que aquests tenen i el poder d'emocionar-se per tot; crec en la natura i l’important lligam d’aquesta en l’educació dels nostres fills; crec en la llibertat per explorar, crear, observar i aprendre. Per tot això, i molt més, portem aquest projecte endavant.


PATRÍCIA NAVARRO

Hola! Sóc la Patrícia. Estic molt il.lusionada de tenir la possibilitat d'aportar el meu granet de sorra a l'Escola del Bosc, on omplen d'experiències i grans records la vida dels més petits, ja que es dóna l'oportunitat de descobrir i aprendre del propi entorn d'una manera totalment natural, amb una educació en la que crec cegament. Què millor escola que la d'un bosc!!! 
Sóc naturalista, tècnica en fauna salvatge, auxiliar de veterinària, educadora ambiental i educadora especialista en Escoles Bosc. Apassionada per ensenyar tot el que ens ofereix la natura: els seus boscos, els seus rius, les seves muntanyes i, especialment, dedicada a estudiar la vida i els ecosistemes de la nostra fauna salvatge, descobrir els seus comportaments, els seus secrets, per després poder compartir aquests tresors de la natura amb tothom.


AÏDA NIANG BERGÉSHola!!! Jo sóc l'Aïda. Vaig néixer en un poble envoltat de boscos i rutes que m'han ensenyat a viure i, sobretot, respectar la natura. Em defineixo com una persona amb moltes ganes d'aprendre i molt curiosa per tot el que la natura ens ofereix. Valoro molt les persones per com són, i no només pel que fan, i per a mi l'experiència de treballar amb gent que segueix els mateixos objectius que jo és un regal enorme.
Sóc Integradora Social, monitora de lleure i educadora especialista en Escoles Bosc. Ja fa temps, vaig començar a l'Escola del Bosc durant els diferents casals i, de mica en mica, he anat involucrant-me fins a formar part dels projectes de l'entitat.
El fet de treballar amb els infants m'ha ensenyat i m'ensenya constantment a aprendre d'ells; és una gran aventura el fet de poder veure com creixen envoltats de la natura perquè, tot i que són molt petits, són molt grans a la vegada!


CLARA BARBA

Hola! Sóc la Clara, amant de la natura, els animals i els viatges. Des de ben petita els meus pares m'han inculcat un gran respecte cap a l'entorn natural, tot fent sortides a l'aire lliure i excursions pel bosc. Ara, de gran, necessito sortir cada cap de setmana al bosc, olorar el perfum dels arbres i de la terra, sentir el vent, el sol i la pluja sobre meu, descobrir gorgs, coves, camins i indrets carregats d'una bellesa espatarrant!

Sóc psicòloga infantojuvenil, neuroeducadora i educadora especialista en Escoles Bosc, m'encanta la meva feina, però sempre penso que "tant de bo pogués endur-me a tots els nens al bosc!" Conscient de les mancances de l'educació ordinària i de quedar-me sempre en la queixa, començo a rumiar que l'ideal seria unificar la meva professió amb la meva passió. I és que si la naturalesa és la meva millor teràpa, perquè no pot ser-ho per a la resta de nens i famílies?


HELENA RODRÍGUEZ BOLZONI


Hola! Sóc l’Helena. Vaig aterrar en aquest projecte de l'Escola del Bosc i em vaig sentir part d’ell des del primer moment. Era el que havia buscat durant tot el meu temps de formació com a mestra i com a amant de la natura, una relació directa i única entre aquests dos mons.

Tot i viure a la ciutat, tots els caps de setmana i vacances pujàvem a la muntanya. Allà agafava el meu kit d’exploradora i anava a buscar els tresors que trobava pel bosc durant hores. Era un espai on era lliure. Podia observar insectes, seguir animalons, descobrir plantes, escalar i explorar nous camins... Recordo tardes senceres amb la bicicleta i els meus amics per camins secrets fins la cabana que anàvem construïnt poc a poc. Durant tots aquells anys, de gran volia ser arqueòloga, biòloga, botànica…

Avui sóc mestra de primària, especialista en anglès, directora de lleure i educadora especialista en escoles bosc. Prèviament he treballat en l’educació formal i no formal creant activitats menys dirigides i obertes a expressar la creativitat dels infants, espais de moviment i artístics, però sobretot intentant apropar la natura a l’aula. Vaig viure durant un temps a Irlanda fent cursos d’Art i Ciències per a infants. Durant l’últim any d’universitat, vaig fer un estudi sobre com es podria crear una escola del bosc per a infants de 6 a 12 anys a Catalunya. Va ser premiat i reconegut dins la comunitat universitària. També he continuat en el camp de la recerca educativa en la línia d’infància, natura i joc lliure gràcies a les escoles bosc i els patis escolars naturalitzats.

En aquest moment, gaudeixo de la meva experiència a l’Escola del Bosc amb tot l’equip, els infants i les famílies que hi ha al darrera. 

ANA CECILIA VILLALOBOS

Sóc l'Ana i tinc la sort de poder participar en aquest projecte tant bonic que és l'Escola del Bosc. Aquest m'ha permès fer el que més gaudeixo: estar a la natura aprenent amb els infants tot acompanyant-los en el procés de connexió amb ella. Vaig néixer a Mèxic, en una família que em va fomentar l’amor i el respecte per la natura viatjant pel meu país, visitant molts indrets increïbles amb deserts, neu o piràmides al mig de la selva amb molts tipus d'animals. Aquest contacte amb la natura em va portar a estudiar Biologia, especialitzant-me en Educació Ambiental, Tècnic en Comunicació i, més recentment, Monitora de Lleure i Educadora d’Escoles Bosc.
Vaig treballar 7 anys en la conservació de la tortuga marina i com a educadora ambiental en una petita comunitat rural envoltada de platja, manglars, selva i muntanya (increíble!). Em vaig nodrir d'anècdotes meravelloses amb trobades increïbles amb tot tipus de fauna. 
Em considero una persona tranquila que gaudeix molt d'aprendre amb els altres, i d'emocionar-se cada dia amb petits tresors que podem trobar al bosc o jugar una mica a ser detectiu amb cada rastre d'animal que anem descobrint.  

LAURA RODRÍGUEZ CASTELLÓ

Hola! Sóc la Laura, una amant del senderisme i la muntanya, i estic molt feliç de poder ser part d'aquest projecte tan maco i inspirador.
L'escola del bosc representa tot allò que desitjava en la meva infància, ser lliure i gaudir de la natura.
Sóc Tècnica en Educació Infantil, monitora de lleure i Educadora especialista en Escoles Bosc. Vaig començar com a voluntària a l'Escola del bosc i em va fascinar la manera de treballar, totes a una treballant en equip.
El que m'agrada més, és que cada dia és una aventura nova on els infants i la natura són un constant aprenentatge.


JÈSSICA MESTRE RUBIN
Hola! Sóc la Jèssica. Recordo la meva infància als peus de la muntanya de Montserrat, en un poble que es diu Collbató, d’on guardo un munt de records que mai mai s’esborraran…
He viscut la natura des de ben petita i he passat l’adolescència a la ciutat amb una vida més urbanita… i, si haig d’escollir... Bé, ja ho he fet, perquè fa quasi 3 anys vaig fer un canvi de vida i vaig marxar a viure a un poble d’alta muntanya situat a la Vall de Camprodon. M’agrada passar llargues estones al bosc, al riu, portar un llibre i amb la companyia de la Rita, la meva gossa, sentir la calma i la tranquil·litat de la natura.
Sóc Tècnica en Educació Infantil amb una llarga experiència acompanyant infants. M’encanta el que faig i gaudeixo aprenent amb ells dia a dia! També sóc Educadora Especialista en Escoles bosc i sempre m’apunto a aprendre més coses sobre l’educació a l’aire lliure i a formar-me també de manera autodidacta llegint tot el que cau a les meves mans i endinsant-me en aquest aprenentatge tan meravellós! Actualment estic cursant el grau d’educació infantil i el curs de Direcció en el lleure.
Acabo de tenir la gran sort de trobar-me amb una proposta molt interessant: formar part de L’Escola del bosc, engegant un projecte que vinculi els infants i les seves famílies amb l’entorn natural, on compartir plegats aquest espai tan increïble, tan ple d’emocions, experiències, riures, xerrades, vincles, tinc moltes ganes de començar i vull aprendre un munt de coses, se que ho faré!!!
Així que, ens veiem al bosc!!!


JÉNNIFER ZAFRA ROMERO

 Hola, em dic Jenni i sóc mestra especialista en escoles bosc. Quan tenia tres anys, la meva família va comprar una casa enmig d'un bosc. Cuidar l'hort, construir cabanes, banyar-me al riu, collir espàrrecs i bolets van esdevenir rutines del meu cap de setmana en aquella casa que amb tant d'amor va reformar el meu pare. Totes aquestes experiències van configurar la meva infantesa i adolescència i, des de llavors, el meu vincle amb la natura ha anat creixent.


Quan em vaig graduar com a mestra d'educació infantil i primària em vaig especialitzar en atenció a la diversitat i, poc després, vaig estudiar un màster de psicopedagogia. Durant aquesta trajectòria formativa he conviscut amb infants de totes les etapes educatives, des d'escola bressol fins a l'institut. L'àmbit psicològic i d'assessorament sempre m'han cridat l'atenció, motiu pel qual he visitat escoles per aprendre i alhora desaprendre d'un sistema educatiu que no sempre vetlla pel desenvolupament integral de l'alumnat. Conèixer alternatives a l'escola convencional que respectin el ritme d'aprenentatge dels infants, la seva curiositat, és fonamental. 
El procés d'aprenentatge necessita d'un espai ric en estímuls que cridin la curiositat de l'infant: psique, natura i aprenentatge no poden anar per separat. D'aquesta manera va ser com vaig incorporar-me a l'equip de l'Escola del Bosc, a través de la seva formació per educadors/es i, des de llavors, hi col·laboro.


CARLA SÁEZ

Hola sóc la Carla! Des de ben petita he sentit un vincle especial amb la natura i els animals. Tot i criarme en una ciutat del Baix Llobregat sempre que tenia l’oportunitat m’apropava a les muntanyes i als boscos dels voltant de casa per explorar. Les excursions dels capde setmana eren sempre el moment més esperat i un cop a la vida adulta encara ho són. M’encanta fer senderisme, pujar i baixar Cims, explorar els boscos, observar als animals i trobar racons secrets per collir uns quants bolets a la tardor.

L’altra passió que tinc és la infància. Sóc Tècnica en Educació infantil, educadora especialista en escoles bosc i actualment estic cursant una formació en Educació Viva (Caiev). Treballo des de fa anys amb infants d’escola bressol tot i que també tinc experiència al segon cicle d’infantil.

Acompanyar als infants en el seu desenvolupament integral de manera respectuosa em fa molt feliç. Compartir els moments de vincles, experimentació, descobertes i aprenentatges diversos a través del joc em sembla fascinant! I si tot això ho podem fer en un entorn idoni com és la natura més que millor!

Em sembla molt important remarcar la importància i l’impacte que té el contacte directe amb la natura per gaudir d’un benestar i una salut òptims, per això estic tant contenta de formar part d’aquest projecte tan beneficiós per a la infància. És tot un privilegi per ells crèixer en un entorn que els ofereix tot el que necessiten i per a mi és un plaer formar part del seu acompanyament.
Per un món present i futur millor!

DANIEL MARTÍN

Hola a tothom! Jo sóc en Dani, actual estudiant de la doble titulació d'educació primària i ciències de l'activitat física i l'esport, i faig d'educador especialista en escoles bosc.

Va ser gràcies a l'entorn universitari que se'm va presentar aquesta proposta d'educació lliure a la natura, i en el moment en què se'm va convidar a conèixer de prop aquesta pedagogia vaig comprovar com l'entorn natural és un espai capacitador, sa, i possibilitador de cara al fet que els infants descobreixin i desenvolupin les seves qualitats innates per mitjà de la constant interacció entre ells i amb l'entorn.

He crescut a un poble a deu minuts de la platja, i és necessari per a mi passar estones vora la mar de tant en tant, ja que em proporciona pau i confort. D'altra banda, des de ben petit, els meus pares ens portaven a mon germà i a mi a la muntanya a acampar tot el que podíem permetre'ns, hem fet llargues passejades pels boscs i muntanyes de la Mussara i dels ports de Tortosa-Beseit, i he conegut la muntanya en totes les estacions de l'any. Actualment, per a mi, la muntanya i el bosc són llocs en els quals em sento petit, indefens, i em veig en la necessitat d'activar els meus sentits al 100%, cosa que m'encanta. Cap altre context pot provocar això en mi.

Treballo amb infants des dels meus quinze anys, així que tot i considerar-me força jove, tinc bagatge i experiència amb nens i nenes des de la infantesa fins a l'adolescència i la majoria d'edat en diferents contextos, tant acadèmics, com lúdics i esportius.


CIO SENSERRICH

Hola! Sóc la Ció. Fa temps vaig descobrir l'Escola del Bosc i de seguida vaig tenir ganes de participar, compartir i ajudar a fer créixer aquest projecte, ple d'il.lusió, treball i passió per la natura, amb ganes de transmetre-ho als més petits i grans.
Sóc psicòloga especialitzada en educació. Des de la meva experiència com a monitora i psicòloga, per mi és de gran importància treballar des de les necessitats dels nens, tenint en compte el seu ritme i les seves motivacions. El respecte entre l'educador i els mateixos infants, escoltant i observant per poder-los acompanyar en el seu creixement personal i de grup. I com no podria faltar, amb la màxima comunicació amb els pares i que puguin participar de l'experiència.
Molts dels meus bons records d'infància passen al bosc, on es respira un ritme diferent ple de vida, jocs, aventures, imaginació, caigudes, rialles, aprenentatges, descobriments constants... i bona companyia. Poder anar a l'escola i, a més, gaudir cada dia de la natura, és una oportunitat pels més petits!


MARIA COLELL

Hola, sóc la Maria!
Sóc auxiliar d'infermeria i tècnica en educació infantil, monitora de lleure, monitora de menjador, monitora d'extraescolars i especialista en interpretació i significat dels dibuixos.
Gran amant dels animals, col.laboro amb diferents entitats. Tinc dues grans aficions: disseny de joies artesanes, realitzades mitjançant materials naturals, i la fotografia. En general, m'apassionen l'artesania i els treballs manuals.
M'encanta passejar pel bosc, on hi ha la biblioteca a l'aire lliure més gran del món.LEILA RIBES

Sóc educadora social, mediadora cultural i tècnica en creixement personal. També sóc tècnica en agricultura terapèutica i del desenvolupament personal a través de la natura, amb experiència en el lleure i l'educació infantil des de fa més de vint anys i educadora especialista en Escoles del Bosc.
M'agrada sentir el bosc al voltant, veure com ens acompanya en infinitat d'espais, colors, sons i moviments.
I m'emociona la inacabable curiositat dels infants, veure com creixen i brillen a cada pas.


ASSUMPTA LLORENS

Hola!
Sóc l'Assumpta i des de fa una pila d'anys acompanyo als nens, nenes i a les seves famílies en l'apassionant aventura de créixer.
Des d'un profund respecte per l'ésser, gaudeixo amb els infants i els seus aprenentatges a partir de materials que la natura genera constantment.
Malgrat no hi hagin escoles del bosc a cada municipi, tenim el deure de fer descobrir als infants que la natura forma part de nosaltres mateixos i ens fa més forts i savis!
MONTSE ALBAREDA

Hola, jo sóc la Montse i fa anys vaig conèixer a la Brigitte coincidint totes dues en el gran món dels més petits, treballant juntes a la mateixa escola bressol.
Sento que tinc l'oportunitat de posar el meu granet de sorra i la meva experiència en alguna de les propostes d'aquest projecte tan viu i tan tendre com és l'Escola del Bosc.
La natura ha estat sempre, per a mi, un lloc per perdre'm-hi i, a la vegada, retrobar-me. No deixo escapar cap oportunitat per caminar, córrer o gaudir de l'aigua d'un llac, sabent que aquest moment que m'ofereix la vida en aquest instant sempre serà únic.
Sóc Educadora Infantil i Educadora de Massatge Infantil i, des de fa un temps, gaudeixo plenament del fet de fusionar aquests dos móns en els que la criatura mereix tot el respecte, tota la sensibilitat i tot l'amor. M'interessa la reflexologia podal. Considero els contes una gran oportunitat per aprendre i fer-se gran i animo a tothom qui vulgui a descobrir els contes sobre la pell, que són una passada!!!


SÍLVIA ABAD


Bones! Sóc la Sílvia. Sóc tècnica d'iniciació esportiva i monitora de lleure en escoles, casals i entitats.


Em considero una persona oberta, decidida i propera, i m'agraden les coses senzilles, encara que sempre busco millorar-les.


Des de ben petita m'ha apassionat la natura i he passat moltes estades entre arbres, en entorns rurals i fent senderisme, i descobrint racons encara no explorats.
El silenci d'un bosc m'aporta armonia, inspiració... En fi, la pau de la que no podem gaudir en una ciutat amb tant estrés.


Per mi, la Natura és una gran Escola, un espai d'aprenentatge, que tant com m'ensenya, m'acompanya i m'acull. Penso que qui realment estima i té cura de la Natura, no pot ser mala persona. Que ens aporta uns valors que m'agrada transmetre i així enriquir els meus coneixements.

ALÍCIA ARTIGAS

Hola! Sóc l’Alícia. Igual que les meves companyes, sempre m’ha agradat el bosc i la natura i, durant la meva infantesa, n’he pogut gaudir de ben aprop. Per a mi, anar al bosc és passar un bon dia perquè sempre hi trobo inspiració.
Sóc una persona creativa i he trobat una gran motivació en el món del reciclatge, és per això que imparteixo tallers per a nens i, amb ells, juguem a donar una segona oportunitat a materials com taps de suro, caixes de fusta…
Ja que per a mi el bosc és un entorn inacabable, crec que l’Escola del Bosc és  l’entorn perfecte per introduir el moviment LandArt (barreja d'emocions, creativitat i natura) i observar el bosc des de la curiositat i la imaginació, fomentant  la cerca d’elements per aconseguir creacions naturals i augmentar el desenvolupament creatiu i resolutiu dels infants.
També he participat en un stage de formació en Forest School a Anglaterra, en el qual vaig descobrir una nova manera de sentir i aprendre.


ANNA DURAN

Veterinària.

XAVIER ENRICH

Enginyer forestal.