LA NOSTRA HISTORIA

UN SOMNI
 
Tot va començar el dia que l’Alba em va preguntar:

-         I tu què vols fer quan siguis gran?

Em va deixar perplexa. Jo, que ja estic ben entrada en la maduresa de l’edat, no vaig entendre rès.

-         Què vols dir? Jo ja sóc gran…- li vaig respondre.

I l’Alba va continuar:

-         No tens un somni? Una il.lusió?...

I va ser aquí quan vaig despertar de la meva letàrgia i el meu cap va començar a donar voltes una altra vegada.

Després d’aquell incís, vam començar a compartir somnis, i.lusions, frustracions i històries passades, ganes de fer coses, idees, emocions… Les espurnes no paraven d’aparèixer dins el nostre cap mentre no podíem deixar de pensar i donar voltes a tot el què parlàvem.

El nostre somni!!!

Penseu en un record de la vostra infantesa. Un record d’aquells on la curiositat, la llibertat, la creativitat, l’amistat… eren tan importants i vibrants. Segur que en algun d’ells la natura hi era present.

Us imagineu un espai on els infants puguessin gaudir i aprendre en plena natura? On nens i nenes puguessin conviure i viure experiències que recordessin tota la seva vida…

Així és com va néixer la nostra ESCOLA DEL BOSC.
 

LA PRIMERA SORPRESA

A partir d’aquí, vàrem començar a fer el projecte, parlar amb gent, buscar informació per tot arréu, viatjar a altres països per aprendre i viure experiències relacionades (i donem gràcies a l'Àlex i la seva família per acollir-nos a casa seva quan vàrem anar a Anglaterra - http://scrapartandstuff.blogspot.com.es). No teníem diners, ni bosc i ni tan sols coneixíem algú que ens ho pogués facilitar, però teníem una confiança ferma en el nostre projecte perque ens el crèiem de veritat.

I un dia, l’Alba va arribar i em va dir:

-         He enviat un e-mail explicant el nostre somni a quatre Ajuntaments de la Conca d’Òdena que tenen boscos per veure si algú ens vol ajudar.

No m’ho podia creure, ella, tan valenta i decidida com sempre, no parava de deixar-me bocabadada.

I per sorpresa nostra, al cap d’uns dies, tres dels quatre Ajuntaments van dir-nos que volien saber més sobre el nostre projecte. Ja us podeu imaginar la nostra eufòria, estaven disposats a escoltar-nos! Així doncs, vam fer les tres visites, de les quals, de totes tres, vam sortir molt il.lusionades. Però, finalment, el temps ens va fer veure que potser havíem somiat massa dalt d’un núvol de manera molt ràpida i fugaç… Ohhh!

Però hi va haver algú, en un Ajuntament, que va creure en nosaltres i, que fins el dia d’avui, s’ha mantingut sempre al nostre costat donant-nos suport. Aquest algú és en Miquel, al qual estem molt agraïdes i amb el que hem compartit pujades i baixades d’estat d’ànim en la recerca del nostre bosc. Va ser ell qui ens va animar a crear l’Associació i a tirar endavant fos com fos L'ESCOLA DEL BOSC.


EL LOGO

"Ara necessitem una imatge. Una imatge que ens identifiqui. Que sigui bonica i que expressi el que volem fer..."

Així és com vam començar a pensar en un logo per la nostra ESCOLA DEL BOSC.

Vam fer alguns dibuixos, vam demanar opinions i ajut a la gent del nostre voltant i, finalment, gràcies als amics, vam trobar un noi que ens va fer un dibuix que nosaltres creiem que és maquíssim, realment molt bonic. Gràcies Xavi! (http://xaviermula.com/).

I ja teníem la nostra imatge, el logo, amb nens, animalons, arbres...
                                     
                                               ...NATURA, LLIBERTAT I SOMNIS!!!VISITA A LA XELL

Teníem molts dubtes pel que feia referència sobretot al marc legal que acompanyava el nostre projecte, així que ens vàrem posar en contacte amb la XELL (Xarxa d’Educació Lliure -  http://www.educaciolliure.org/), que ens varen rebre i, amb molta amabilitat, van resoldre totes les qüestions que vàrem plantejar.


ESTATUTS

Una vegada aclarit qualsevol dubte i amb unes ganes immenses de tirar endavant la nostra Escola del Bosc, vam començar a posar papers sobre la taula i redactar l’acta de constitució i els estatuts del que seria L’Associació per a la infància, l’educació, el lleure i el medi natural, L’ESCOLA DEL BOSC. Vam intentar buscar les paraules que ens definissin, les que marquessin els nostres objectius, les nostres finalitats… i les que indiquessin com i de quina manera volíem portar-ho a terme.

Així, el 17 de setembre de 2012, vam demanar l’alta de l’entitat al registre de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.